Den populära 100% ceremoniella kakaon från Moruga nu i ny design, större påsar om 400g och därmed mer kakao.
🌱Endast hos Jemi Kristaller🌱
100% Ceremoniell Kakao från den extremt sällsynta kakaoarten Cuncho
Anses av kakaoforskare vara de mest smakrika i världen!
Morugas kakao innehåller inga bekämpningsmedel eller herbicider • Påsarna är 100 % återvinningsbara • Kakaon är full av antioxidanter, magnesium, zink, järn • INGET socker, INGA tillsatser - 100% ren kakao 🌱 • Från hållbar odling & rättvis handel • Ekokontrollorgan: DE-ÖKO-006, Tanzania Agriculture
Kakao har den ojämförliga förmågan att främja empati som ingen annan växt.
Shamaner, yogis och healers rapporterar alla om samma effekt av kakao: ”det öppnar hjärtat och skärper känslomässig uppfattning”.
Arvet från inkafolket i varje klunk
Djupt inne i Cusco-dalen i Peru, omgiven av majestätiska höjder och skuggan av den antika inkahuvudstaden, växer en skatt som har bestått tidens tand: Chuncho cacao.
Chuncho är en extremt sällsynt kakaosort som växer
under de mäktiga Machu Picchus höjder.
Några av de tåliga Chuncho träden är över 200 år gamla.
Utan klarsyntheten och uthålligheten hos beslutsamma lokalbor, skulle dessa urgamla träd ha huggits ner för att ge plats åt mer lönsam massproducerad kakao, och denna extremt sällsynta kakaosort skulle nu vara utdöd.
Varje klunk av 100% Chuncho kakao tar dig in i en värld där hemligheterna bakom den mäktiga inkakulturen kommer till liv.
Morugas Kakao kommer direkt från bönderna som hämtar kakaon från deras mark.
Kakao är full av antioxidanter, flavonoider, polyfenoler, magnesium, järn och hälsosamma fetter, vilket gör den till en av de mest kraftfulla superfoods i världen.
Moruga: ”Det vi förstår med kakao är 100 % choklad utan tillsatser. Det är inget pulver, då vi inte tar bort kakaosmöret. På grund av den minimala bearbetningen förblir kakaon mycket aromatisk och hälsosam”.
Innehåll: 400 g drops | ca 40 koppar
Smaknoter: Mild & krämig if | Smör | karamell | sur frukt
Ingredienser: 100% Ceremoniell Kakaomassa Information till allergiker: Glutenhaltiga spannmål (vete, havre, korn, dinkel), sojabönor och sojaprodukter, mjölk och mejeriprodukter förädlas också i produktionsanläggningen
Ursprung: Peru
Hur tillagar jag ceremoniell kakao
En viktig del av ceremoniell kakao är processen att göra medicinen, och föra in den i kroppen.
Sätt din intention i kakaon när du förbereder och dricker den.
När vi gör detta med medvetenhet, då förblir vi kopplade till den avsikt vi har satt och håller den energin flödande.
När du väl har druckit din kopp med kakao och ceremonin har börjat - släpp avsikten och lita på att den nu fungerar på sitt eget magiska och mystiska sätt.
Följ flödet av ceremonin och energin du känner från kakaon.
Värm en kopp med vatten eller mjölk
Du kan använda vanlig komjölk eller t.ex Havremjölk, Mandelmjölk eller Kokosmjölk.
Tillsätt 5-10 kakaodrops
5 drops gör kakaon ganska mild, 10 drops gör kakaon ganska stark.
Kan jag krydda / söta min kakao?
Absolut!
Apelsinskal, Vanilj, Kanel, Anis, Kardemumma, Peppar och Tonkaböna är exempel på lite extra kryddor som passar utmärkt i kakao.
Söta din kakao kan du göra med t.ex Rårörsocker, Honung, Agavesirap, Stevia eller Socker.